Üç önemli proje için KUDAKA ile imza töreni düzenlendi

İlçemize üç önemli proje için imza töreni düzenlendi.
-Tabiatı ve doğasından gelen güzellikleri ortaya çıkarmak, mekanın daha cazip hale getirilmesini ve bölgenin coğrafi konumu itibariyle doğal kaynaklarının ve doğal güzelliklerinin avantajlarının ön plana çıkarılarak etkinlik ve konaklama tercihinde ilk sıralarda yer almasına katkı sunulması amacıyla İlçemizde Kalkancı Köyü sınırlarında bulunan,kullanım tahsisi belediyemize alınmış olan Kalkancı Göleti ’ne rekreasyon çalışmaları yapmak için hazırlayıp Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’ na sunmuş olduğumuz projemiz Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul görmüştür.
-Anadolu’nun Yeşil Cenneti Projesi (Köroğlu Vadi Projesinin) 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında onaylanan ve Belediye Başkanlığımız tarafından uygulanacak olan İlçemiz Köroğlu Mağarasının turizme kazandırılması için fizibilite destek sözleşmesi imzalandı.
-Ayrıca Dumanlı Tabiat Parkımızda vatandaşlarımızın daha eğlenceli ve dolu vakit geçirebilmeleri Tabiat Parkımızdaki etkinlikleri artırılması yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi sayılarını artırılması hedeflenerek ‘Dumanlı’ya Macera Geliyor’ Projesi adı altında ‘Zipcoaster,Lazer Sistemli Yeni Nesil Paintball, Ahşap İp Parkuru gibi birçok etkinliğin yer aldığı projemizde destek görmüştür.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleşen imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Sayın Oktay GÜVEN, Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI, Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ ve projeden sorumlu ajans uzmanları katıldı.
Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI yapmış olduğu açıklamada her üç projeye yaklaşık 2,2 milyon TL tutarında Ajans desteği sağlanmıştır. Yapılacak yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. En kısa sürede projelerimizin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanılacaktır. Dedi.