TEŞEKKÜRLER GENÇLER

TEŞEKKÜRLER GENÇLER
Refahiye 5. Geleneksel Dumanlı Yaylası Gençlik ve Doğa Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
08-09 Ekim 2021 tarihinde Son Başbakanımız ve 28. Dönem TBMM Başkanımız Sayın Binali YILDIRIM’ ın ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet KASAPOĞLU’un teşrifleriyle 5.sini gerçekleştirdiğimiz festivalde Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI, Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ, , AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sayın Süleyman KARAMAN ve Sayın Burhan ÇAKIR, Erzincan Valisi Sayın Mehmet MAKAS Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet KASAPOĞLU ve Son Başbakanımız Binali YILDIRIM beyefendi birer açılış konuşması yaptı.
Festivalin açılış konuşmasında Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI Binali YILDIRIM Beyefendiye ve Semiha YILDIRIM’ hanımefendiye, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet KASAPOĞLU’na, Erzincan Valimiz Sayın Mehmet MAKAS’a Erzincan Milletvekillerimiz Sayın Süleyman KARAMAN ve Burhan ÇAKIR’a ,siyasi partilerin başkan ve üyelerine, basın temsilcilerine protokol üyelerine, STK Başkan ve üyelerine, etkinliğimize uzaktan yakından iştirak eden herkese ve gençlere 5. Geleneksel Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivalimize hoş geldiniz diyerek katılımlarından dolayı teşekkür etti.
5. Geleneksel Dumanlı Gençlik ve Doğa Festivalinde katılımcılara hitap eden TBMM 28.dönem Başkanı, Son Başbakanımız ,Ak Parti Genel Başkan Vekili, Hemşerimiz Sayın Binali YILDIRIM konuşmasında Dumanlı Dağları'nın her karışında bir hatırasının olduğunu söyledi. Gençlerin yaz havasında geçen festivalin her anını doya doya yaşamasını temenni eden Yıldırım, "Bugün yazdan kalan bir gün var ve bugünü güzel geçirmemiz lazım. Gülerek, eğlenerek, hoşça vakit geçirerek bugünü tamamlamamız lazım. Burası cennetten bir köşe, Dumanlı Dağı bizim çocukluğumuzun geçtiği yer. Dumanlı bizim aşık olduğumuz mekanlardandır. Onun için her zaman, fırsat buldukça buralara geliyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından doğa yürüyüşü başladı. Sayın Binali YILDIRIM, beraberindeki protokol mensupları ve çok sayıda Türk Bayrakları, #DumanlıYolcuları etiketleri taşıyan vatandaşımızla 10 kilometrelik doğa yürüyüşü yaptı.
Yoğun bir katılım sağlanan festivalde yürüyüşün ardından yöresel sanatçılarımızın da sahne aldığı festivalde gençler dans edip, şarkı ve türküler söyleyip, halaylar çekerek gönüllerince eğlenirken off-road ve Doğa Sporları Kulübü (EROFF) tarafından düzenlenen off-road yarışlarında pilotlar çamur, rampa, su dolu çukurlar ile virajların bulunduğu parkurda dereceye girebilmek için özel dizayn edilmiş araçlarıyla kıyasıya mücadele ederek adeta nefesleri kesti.
Ayrıca, Yöresel folklor gösterileri, müzik dinletileri, festival kamp ateşinin yakılması, çadır kampı, ,karakucak güreş yarışması, okçuluk, bisiklet, kano etkinlikleri, moto-kross etkinlikleri, geleneksel doğa yürüyüşü, off-road yarışmaları, kaya tırmanışı, havalı tüfek atışı, modern pentatlon, dart boner gibi birbirinden heyecanlı ve keyifli çeşitli organizasyon ve gösterileri katılımcılara heyecan ve eğlenceli unutulmaz anlar yaşattı.
Festivalimiz kapsamında 200 kişilik Öğrenci Yurdu ve Dumanlı Gençlik Kamp Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı. Festivalde konser veren Türk Pop Müziği’nin sevilen sanatçılarından Soner Sarıkabadayı sahnedeki performansı ve seslendirdiği şarkılarla alanı dolduran kalabalığı coşturdu.
Sevilen sanatçı sahne alırken alana gelen, kendini gençlerin kankası olarak bildiğimiz Binali YILDIRIM’ mikrofonu alarak “ Uzun ince bir yoldayım ve Çarşambayı sel aldı” türkülerini gençlerle birlikte seslendirdi.