Refahiye Sempozyumu Kitabı Yayınlandı.

14-15 Mart 2019 tarihinde yapılan Refahiye Araştırmaları Sempozyumunda sunulan bildirilerin yer aldığı Refahiye Araştırmaları Sempozyumu kitabının yayımlanması nedeniyle Belediyemiz Başkanı Sayın Çakmak PAÇACI bir açıklama yaptı:

Belediye Başkanı Çakmak PAÇACI “Refahiye Kent Hafızası Projesi’nin başlangıç bileşeni olan Refahiye Araştırmaları Sempozyumu 14-15 Mart 2019 tarihinde çok sayıda bilim insanını teşrif etmesi ile gerçekleşmiştir.

Valiliğimiz, Üniversitemiz ve Kaymakamlığımız koordinasyonunda gerçekleşmesini sağlayan; ilçemiz için çok büyük değer olan hemşerimiz son Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM Beyefendi başta olmak üzere, ilçemiz için yakın ilgi ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Valimiz Sayın Ali ARSLANTAŞ’a, ev sahipliği yapan Rektörümüz Sayın, Prof. Dr. Akın LEVENT’e, önceki dönem Kaymakamımız Sayın Hatice BAYAR ÖZDEMİR’e, şimdiki Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ’a, Proje ve Sempozyum Koordinatörü Sayın Doç. Dr. Fevzi Serkan ÖZDEMİR’e saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Sempozyumun hazırlığında emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Sempozyuma gerek ilimizde gerekse il dışında bulunan kendisini bilime adamış hemşerilerimizin yoğun ilgi göstermesi bizleri fevkalade onurlandırmıştır. İlçemizde gerçekleşen söz konusu sempozyuma teşrif ederek emek katan, özel sebepleri nedeniyle o gün aramızda bulunamayan ama gönüllerinin hep bizimle beraber olduğunu bildiğimiz değerli bilim insanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Refahiye Kent Hafızası Projesi’nin başlangıç bileşeni olan Refahiye Araştırmaları Sempozyumu’nda, sunulan sempozyum bildirilerinin yer aldığı, ilçemizin, tarihi, coğrafyası, kültürel yapısı, ekonomisi, sporu, güzel sanatları başta olmak üzere bilimin her alanında sonuçlarını ortaya koyan, doğal, sosyal ve kültürel mirasını koruyup, yeni nesillere aktaracak, Refahiye’mizin kentsel hafızasına ışık tutup, geleceğine yön verecek olan “REFAHİYE Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri Tam Metin Kitabı” sempozyumun onur konuğu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı merhum Sayın Prof. Dr. Ahmet Haluk DURSUN’un aziz hatırasına hazırlanmıştır.

Bu değerli eserin kitap olarak basılıp yayınlanması Belediye Başkanı olarak şahsımın girişimleri sonucu ilçemiz için her zaman maddi manevi desteklerini esirgemeyen değerli iş insanımız hemşerimiz Sayın Turan ARAZ tarafından gerçekleştirilmiştir. Yardımlarından dolayı kendisine ilçem halkı adına teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

Bu günümüz ve yarınımız için ışık tutacak olan bu değerli eserin ilçemize hayırlı olmasını temennisi ile emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum ” dedi.