Refahiye Kent Konseyinin 6. Toplantısı Yapıldı.

Refahiye Belediye Başkanlığınca koordine edilen Refahiye Kent Konseyi toplantılarının 6. sı 27 Temmuz Salı günü saat 10:00 da Refahiye Kültür Merkezi salonunda İlçe Kaymakamız Eyüp KAYKAÇ, Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI’ nın teşrifleriyle yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Refahiye Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı yapımı devam eden yatırımlar ve projeler hakkında sunum yaptı.
Refahiye Kent Konseyi Başkanı Sayın Bülent METE burada beyan edilen fikir ve önerilerden faydalanmak gerektiğini söyledi. Bugüne kadar 5 defa yapılan Kent Konseyi toplantılarında önemli raporların hazırlandığını ve bu raporların Belediye Meclisi tarafından onayladığını gördüğünü belirterek katkısı olanlara teşekkür etti.
Kent Konseyi Toplantısında konuşan Sayın Çakmak PAÇACI şeffaf belediyeciliğin olması için oluşturmuş olduğumuz Refahiye Kent Konseyi Toplantısına hepiniz hoş geldiniz öncelikli olarak teşekkürle başlamak istiyorum Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın ve onun dava arkadaşı, Başbakanımız, hemşerimiz Binali YILDIRIM beyefendinin, bu toprakların yetiştirmiş olduğu Milletvekilimiz Sayın Süleyman KARAMAN, Kaymakamımız, İlçe Başkanımız ve sizlerin desteğiyle ilçemiz güzelleşiyor.
Refahiye gelişiyor, değişiyor, güzelleşiyor bunları hep birlikte görüyoruz. Kaymakamlığımızca birlikte projeler geliştiriyoruz istişareler yapıyoruz. İstişare sünnettir bu birlik ve beraberlikten dolayı sayın kaymakamımıza ayrıca teşekkür ediyorum dedi.
Refahiye Kent Konseyi Toplantısına iştirak eden Erzincan Milletvekilimiz Süleyman KARAMAN beye Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI toplantımıza teşriflerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Refahiye İlave + Revizyon İmar Planı konusunda katılımcılara sunum yapılarak imar planı değişikliği ile ilçe genelinde fiziksel gelişmenin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması, Mevcut imar planı incelendiğinde sosyal ve teknik altyapı alanlarının ilçe nüfusuna yetersiz kaldığı, uygulama ile mevcut imar planın uyuşmadığı, mevcut imar planının kentin artan turizm, inşaat, tarım vb sektörlerine hizmet etmediği, kent içerisinde bulunan kültür varlıklarını tehdit eden yapılaşma koşullarının bulunması gerekçeleriyle revizyon imar planı yapılması amaçlandığı Yaklaşık 3.6 km2 lik mevcut imar alanı 5 km2 ye çıkarılacağı konularında sunum yapıldı.
Hazırlanacak olan imar planı taslağı Belediye Meclisi onayına sunulacaktır. Meclisin onay vermesi akabinde askıya çıkarılacaktır.
Belediyemizce ilçemizde Kentsel Dönüşüm yapılması planlanan alan ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak hissedarlarla ayrıca toplantı tertip edileceği gerekli tebligat ve duyuruların yapılacağı belirtilerek, talep ve temennilere geçildi.
Katılımcılarla çeşitli konularda istişareler yapılıp belediye meclisinde görüşülmek üzere tavsiye niteliğinde kararlar alındı. İyi dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.