İLÇEMİZ BİR HİZMETLE DAHA BULUŞTU.

Belediyemiz ile Refahiye Tapu Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Belediyemize herhangi bir vergi borcu olmayan tüm gerçek ve tüzel kişilerin Refahiye Tapu Müdürlüğü’nde işlem yaparken talep edilen Emlak Beyan Değer (Rayiç Bedel) yazısı artık istenmeyecek.
Belediyemiz ile Refahiye Tapu Müdürlüğü arasından imzalanan protokol, tapu işlemlerindeki bürokrasiyi ortadan kaldırmasının yanı sıra elektronik ortamda bilgi alış verişi sağlayacak, zaman kaybı ve kağıt israfını da önleyerek ‘Emlak Rayiç Bedelleri’ işlemlerinde vatandaşın işini büyük oranda kolaylaştıracak.
“Vatandaşımız tapu işlemlerini daha hızlı ve kolay yapacak”
Protokol imza törenine; Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI ve Refahiye Tapu Müdürü Nurcan ERDEN YILMAZ,ın yanısıra Belediye Yazı İşleri Müdürü Durak ÇİFTÇi ve Mali Hizmetler Müdürü Faik SARICA'da katıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI “ Vatandaşlarımız tapu işlemlerini yaparken belediyemize rayiç bedel almak için gelmeyecek, Tapu Müdürlüğümüz bizim sistemimiz üzerinden rayiç bedelleri görebilecek ve bu sayede vatandaşımız bize gelmeden işlemlerini tapuda kolaylıkla halledebilecek. Tapu Müdürümüze sağladıkları kolaylıklar ve işbirliği nedeniyle ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
“Hızlı ve güvenli hizmet için çalışıyoruz”
Tapu Müdürü Nurcan ERDEN YILMAZ ise tapu işlemlerinde Türkiye genelinde bir çalışma başlatıldığını ifade ederek “Vatandaş odaklı çalışan kurumlarımız arasında hızlı ve güvenli hizmet vermek için çalışıyoruz. Sayın Başkanımıza bizlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşımız daha önce tapuda işlem yapacağı zaman belediyeye gelip borcu olup olmadığına dair rayiç bedel evrakını alıp bize getirmesi gerekiyordu. Şimdi vatandaşımız bu işlemleri için zaman kaybetmeyecek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü olarak web tapu hizmetimiz sayesinde tapu müdürlükleri önlerinde yaşanan beklemeleri de ortadan kaldırdık.” diye konuştu.
Ayrıca bir müjde daha paylaşan Belediye Başkanımız; "çalışmalarına başladığımız ve çok kısa bir süre sonrada tamamlanacak olan projemiz ile Belediyemiz E-TAHSİLAT'a geçeceği ve böylelikle vatandaşlarımızın Belediyemize gelmeden; su, emlak ve kira borcu gibi ödemelerini artık online olarak yapabileceğinin de müjdesini verdi.