"AFET TATBİKAT YILI" KAPSAMINDA "DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

İçişleri Bakanlığımızın 2022 yılını "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlenmesinin ardından tüm yurtta eşzamanlı olarak başlatmış olduğu "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" eğitimi ilçemiz Refahiye Anadolu Lisesi ve Refahiye Fen Lisesinde yapıldı.
81 ilimizde eş zamanlı olarak yapılan tatbikata senaryo gereği depreme sınıflarında yakalanan öğrenciler, uyarı sirenlerinin çalması üzerine sıralarının yanlarına siper alarak ‘çök-kapan-tutun yöntemi’ ile kendilerini korumaya çalıştılar. Sarsıntının geçmesi ile birlikte okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edilen öğrenciler, ‘Toplanma Alanı’nda toplandı. Tahliye işleminin ardından deprem sırasında yaralanan ya da enkaz altında öğrenci kalıp kalmadığı okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından yapılan yoklama ile tespit edildi. Refahiye Devlet Hastanesi Sağlık Personelleri ve Belediyemiz İtfaiye Ekipleri yaralıları kurtarma ve tahliyesini gerçekleştirdi.
Yapılan tatbikata ilçe Kaymakamımız Sayın Eyüp KAYKAÇ, Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bünyamin YAVER, İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Fatih TURAN, İlçe Jandarma Komutanımız Sayın Onur HANE, Kurum Amirlerimiz, Öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimiz katıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılını "Afet Tatbikat Yılı" olarak belirlendiğini söyleyen ve uygulamalı tatbikata katılan Belediye Başkanımız Sayın Çakmak PAÇACI ilimiz Erzincan’ ın 1. Derece deprem bölgesinde olduğunu, yapılan uygulamalı tatbikat eğitiminin ilçemiz ve tüm ülkede önemli bir farkındalık yaratacağını belirtti. Tatbikatın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.